Koripalloliitto
Lentopalloliitto
Suomen Jääkiekkoliitto
EOY_1
Uinti
Salibandy

Mikä?

Et ole yksin on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia urheilussa. Autamme häirinnän, väkivallan tai kiusaamisen kohteeksi joutunutta ja hänen läheisiään.

Et ole yksin on Suomen ensimmäinen kohdennettu tukipalvelu, johon seksuaalisen hyväksikäytön ja häirinnän, epäasiallisen käytöksen tai kiusaamisen kohteeksi joutunut urheilija voi olla yhteydessä ja saada apua. Valtakunnallisen tukipalvelun lisäksi hankkeessa vahvistetaan lasten ja nuorten itsemääräämisoikeutta sekä lisätään vanhempien ja valmentajien tietoja nuorten kokeman väkivallan ja häirinnän ehkäisystä.  Hankkeessa tullaan järjestämään koulutuksia lajiliittojen edustajille epäasiallisen käytöksen ennaltaehkäisystä ja siihen puuttumisesta. Tulemme myös tuottamaan verkkokursseja ja helposti käytettäviä materiaaleja seuroille.

Väestöliitto toimii palvelujen tuottajana ja vastaa verkkosivustosta. Väestöliiton Et ole yksin -hankkeen toimintaa rahoittaa Veikkaus. Seitsemän mukana olevaa lajiliittoa vastaavat Et ole yksin -hankkeen tiedottamisesta ja markkinoimisesta. Mukana olevat lajiliitot ovat Jääkiekkoliitto, Palloliitto, Salibandyliitto, Uimaliitto, Koripalloliitto, Voimisteluliitto ja Lentopalloliitto. Lajiliittojen hankeosuutta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Yhteistyökumppaneina ovat myös Suomen Olympiakomitea ja Suomalaisen urheilun eettinen keskus SUEK. Hanketta suojelee tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Mitä palveluita tarjoamme?

Et ole yksin -palvelussa saa apua ja tukea jos on kohdannut epäasiallista käyttäytymistä, seksuaalista tai muuta väkivaltaa urheiluharrastuksessa. Epäasiallinen käyttäytyminen voi liittyä esimerkiksi kiusaamiseen tai päihteiden käyttöön. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömästi.

 • Matalan kynnyksen puhelin- ja chat-palvelut
 • Puhelin on auki maanantaina ja tiistaina 14-17.30 ja chat keskiviikkona ja torstaina 14-17.30
 • Ruotsinkielinen chat palvelee torstaisin 14-17.30
 • Puhelimessa ja chatissa voi keskustella Väestöliiton ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti
 • Puhelu on soittajalle ilmainen
 • Puheluja ei nauhoiteta

Kenelle?

 • Urheilua harrastavat alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret sekä täysi-ikäiset
 • Urheilevan tai urheilua harrastaneen lapsen tai nuoren vanhempi tai huoltaja
 • Urheiluharrastuksen lopettaneet henkilöt: lapset, nuoret sekä aikuiset
 • Urheiluseuran toimihenkilöt
 • Nuorten parissa työskentelevät ammattilaiset

Yhteystiedot

Media voi ottaa yhteyttä Väestöliiton viestintäjohtajaan Jaana Syrjälään. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@vaestoliitto.fi.

Yhteistyöehdotukset ja lisäkyselyt hankkeesta voi lähettää osoitteeseen etoleyksin(a)vaestoliitto.fi.

Valitettavasti emme pysty vastaamaan sähköpostilla lähetettyihin auttamispyyntöihin. Jos olet kohdannut häirintää tai epäasiallista käytöstä urheilun parissa, ota yhteyttä puhelin- tai chat-palveluumme. 

Voit jättää palautetta klikkaamalla tästä.